خطوط تصفیه گازslug catcher
Dew Point= -35
شرکت وکیوم آسیا با داشتن کادری مجرب و متخصص و با بهره گیری ابزار آلات مناسب و پبشرفته با روشهای نوین تحت خلاء(با داشتن پمپ های وکیوم تا حجم ۲۰۰۰۰ متر مکعب در ساعت ) بطور اختصاصی در زمینه تخلیه آب, خشک کردن و جلوگیری از تشکیل شبنم داخل لوله ها و مخازن صنایع ( نفت ، گاز ، پتروشیمی ، نیروگاهی ، فولاد و… ) در هر شرایط جوی فعالیت دارد و آماده همکاری با واحد های صنعتی در سراسر کشور می باشد.
اجاره پمپ وکیوم
اجاره انواع پکیج های وکیوم از ا متر مکعب تا 000/100 متر مکعب برساعت
vacuum packages
اجاره پمپ وکیوم جهت خشک کردن لوله ، مخازن ، وکیوم کردن مخازن نیتروژن ، وکیوم و خشک کردن ترانسفورماتور ،وکیوم کلید و تجهیزات GIS و…. صنایع پتروشیمی ، نفت ، گاز ، فولاد ، نیروگاهها و…. بصورت روزانه و یا ماهیانه بدون اپراتور یا همراه با اپراتور در هر نقطه از کشور
vacuum drying pipeline oil & gas
خطوط لوله ای که از آب تخلیه می شوند اما هنوز رطوبت بر دیواره داخلی آنها باقی است، در خطر خوردگی هستند.
لذا یکی از مراحل مهم پیش راه اندازی خطوط لوله انتقال، خشک کردن دیواره داخلی آنها و حصول اطمینان از فقدان رطوبت است. بدین منظور علاوه بر رانش توپک اسفنجی نیاز به دمیدن هوای خشک به منظور جذب رطوبت دیواره خط لوله است.
هوای خشک با نقطه شبنم بسیار پایین توسط خشک کن های هوا تولید می شود و با یا بدون توپک اسفنجی در خط لوله تزریق می گردد.
نقطه شبنم هدف که قرار است رطوبت خط لوله تا آن مقدار کاهش یابد مدام در انتهای دیگر خط لوله اندازه گیری می گردد.
یکی از زمینه های خدمات مهندسی شرکت صنایع وکیوم آسیا، مشاوره و اجرای عملیات خشک کردن خطوط لوله است که از جمله دشوارترین مراحل پیش راه اندازی است.
اگر خط لوله براي حمل گاز طبیعی مورد استفاده قرار گیرد، به خشک کردن کامل مورد نیاز است ( پایپ لاین درایینگ). چرا که هر گونه آب باقیمانده ممکن است با گاز واکنش داده، هیدرات ها را تشکیل دهد که منجر به ایجاد مانع در برابر جریان و صدمه به شیرها خواهد شد. وجود آب همچنین هرگونه ناخالصی سولفید هیدروژن و دي اکسید کربن را بسیار خورنده می کند. جهت خشک کردن خط لوله روش هاي زیر به صورت تکی یا با هم به کار می روند : – مبادله متانول با گلایکول – خشک کردن با هواي گرم – خشک کردن با تخلیه هوا در روش مبادله متانول، گلایکول بین پیگ ها محصور شده و توسط هواي فشرده در طول خط لوله رانده می شوند.
تصفیه با نیتروژن جهت جلوگیري از هر نوع خوردگی داخلی بین قطعات قبل از راه اندازي و شروع به کار خط لوله معمول است که خط لوله را با یک گاز ضد خوردگی مانند نیتروژن با درجه خلوص بیش از 95 ) %95 درصد نیتروژن و 5 درصد گازهاي اتمسفري ) پر می کنند. گر چه نیتروژن با 5 درصد هواي اتمسفري را نمی توان ضد خوردگی به حساب آورد.
اگر درون لوله آب وجود داشته باشد، چرا که مقدار اکسیژن موجود براي ایجاد خوردگی شدید در مدت زمان طولانی به اندازه کافی زیاد هست و اگر باکتر هاي هوازي یا غیر هوازي نیز در لوله وجود داشته باشد، تمایل به ایجاد حفره بیشتر خواهد بود. البته اگر لوله ها کاملاً تمیز و خشک شده باشند نیازي پر کردن به خط لوله با نیتروژن یا گازهاي ضد خوردگی دیگر نیست.
جدیدترین و آخرین متدد خشک کردن خطوط لوله نفت و گاز و پتروشیمی روش وکیوم کردن است.
در این روش با تجهیزات پیشرفته وکیوم پمپ ها می توان حجم داخل لوله ها را به فشار کمتر از یک میلی بار و به کمتر از
Dew Point= -35
ولی دی او پوینت منفی 20 برای همه خطوط کافی است.
علل پیگ رانی در خطوط لوله
چرا در یک خط لوله عملیات پیگ رانی صورت می گیرد ؟Why pig a pipeline?
بطور کلی کلیه مهندسان و کارشناسان در صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی ، با عملیات پیگ رانی در خطوط لوله موافق هستند ، اما دلایل انجام پیگ رانی همیشه بوسیله همگان بطور کامل قابل درک نیست . در نتیجه برنامه های نادرست پیگ رانی و یا بکار گیری و استفاده از نوع پیگ غلط و نادرست در عملیات پیگ رانی ، موجب تأثیر عکس در هزینه های عملیات و تعمیرات مربوط به خط لوله می گردد . در صنایع مرتبط با انتقال سیالات خصوصاً در صنعت انتقال نفت و گاز و فرآورد های آن ، اکثراً زمانی به انجام پیگ رانی در خطوط لوله متوسل می شوند که با مشکل خاصی روبرو شده اند و راهی دیگری ندارد و در اکثر مواقع اجرای این عملیات ، نیز بیش از حد ، با تأخیر صورت میگیرد بنحوی که خسارات و ضررهای مرتبط به تأسیسات وارد شده و میلیارد ها تومان سرمایه در معرض خطر قرار گرفته است .
استفاده از پیگ مناسب و برنامه پیگ رانی صحیح ، به صحت و بهینه نمودن راندمان خط لوله کمک قابل توجهی خواهد نمود و موجب ارتقاء ایمنی ، افزایش کیفیت ، حفظ محیط زیست و افزایش سود صاحبان صنایع خواهد شد. هم اکنون خطوط لوله در زمره اقتصادی ترین و ایمن ترین راههای انتقال سیالات ( مایعات و گازها ) بشمار می آید. که عملیات انتقال سیالات بر دو اصل مهم استوار است :
- تأسیسات انتقال سیالات بایستی پیوسته در سرویس دهی باشد.
- عملیات انتقال سیالات باید با حداقل سرمایه و هزینه عملیات صورت گیرد.
از اینرو ساخت و طراحی خطوط لوله را باید مبتنی بر دو اصل بالا لحاظ کرد ، هر چند که سرمایه و هزینه در خطوط لوله انتقال و بخصوص خطوط لوله با قطر بالا و طول زیاد بسیار زیاد می باشد.
گاهی خطوط لوله از نقطه نظر مالی مطرح می شود که باید آنرا ارزانترین روش انتقال سیالات با توجه به حجم فرآورده قابل انتقال در مقام مقایسه با دیگر روشها دانست ، در حالیکه زمانی خطوط لوله از نظر استراتژیکی ، اغلب نظامی ، سیاسی و یا بعنوان یک عامل در تجارت بین المللی مطرح می گردد که بهر دلیلی که باشد ساخت خطوط لوله هزینه گزافی را طلب می کند که باید بر دو اصل فوق استوار باشد و در طول زمان بهره برداری ، همچنان بمنظور بهره برداری و استمرار بلاوقفه انتقال سیالات و با حداکثر راندمان همراه باشد .
پیگ ها رل اساسی را نسبت به دو اصل کلی ذیل که بقا، حفظ و نگهداری خطوط لوله را شامل می شوند ایفا می کنند .
الف ) کمک در امر استمرار انتقال بلاوقفه فرآورده و بهره برداری مداوم از خطوط لوله با عنایت به :
1-خارج کردن هر گونه مواد زائد ناخواسته که ممکن است بنحوی سیستم را دچار آسیب ساخته و بهره برداری را با وقفه روبرو سازد .
2-کمک به عدم تشکیل پیل های خوردگی
3-اخذ اطلاعات و پیش بینی های بموقع از مسایل در حال تکوین و وقوع در خط لوله .
4-کسب اطلاعات سوابق و مشاهده هر مسئله رو به رشد ، بنحوی که منجر به تصمیم گیری های بعدی شود .
5-کمک و چاره اندیشی در امر از سرویس خارج نمودن خط لوله و دستگاه ها برای آزمایش دوره ای و برنامه ریزی شده .
ب) کمک در ایجاد و تامین بالاترین راندمان با توجه به :
1- خارج کردن هر گونه بقایا و موائد زائد و ناخواسته از درون خطوط لوله .
2- خارج کردن مواد رسوبی ، مایع یا جامد که تشکیل آن بنحوی سبب محدودیت در عملیات انتقال فرآورده گردد .
3- پایش عملیات انتقال فرآورده با کسب اطلاعات و اطلاع از وضعیت فیزیکی خط لوله .
عموماً بر قراری حفاظت فنی از خطوط لوله و تثبیت راندمان مطلوب انتقال فرآورد ها ، می تواند تابعی از برنامه ریزی در انجام عملیات پیگرانی و تاثیری که پیگ بر جای خواهد گذارد داشته باشد .
بطور خلاصه ، انجام عملیات پیگ رانی در خطوط لوله به حصول اطمینان از مناسب بودن و صحت عملیات احداث و ساخت خط لوله کمک می کند .امروزه پیگها را در انواع و اشکال و باتعداد اجزاء گوناگونی می سازند که هر یک برای منظور خاصی بکار می روند ولی آنچه که مسلم است ، بکار بردن هر نوع پیگی بهتر از عدم استفاده کلی از پیگ و پیگ رانی در خطوط لوله است .
طبق برآورد از آمار حوادث ، بیش از 40% از حوادث بر روی خطوط لوله در اثر نیروهای خارجی وارد بر آن گزارش گردیده که حاصل از فعالیت های ناشی از حفاری در کنار خطوط لوله صورت گرفته است . عامل 50% از کلیه نشتی ها را نیروی خارجی وارد بر لوله موجب گردیده و دومین عامل نشتی در خطوط لوله را خوردگی درونی و بیرونی سبب شده است .
از مجموعه صدمات وارده به خطوط لوله ، 64% در اثر نیرو های خارجی وارد بر لوله ، 14% اشکالات مهندسی در طراحی و انتخاب مواد و ساختمان ،13% ناشی از خوردگی و 9% بقیه را موارد دیگر شامل می شود .
همانطور که قبلاً نیز بیان شده پیگ وسیله یا ابزاری است که بمنظور و اهداف خاصی در درون خط لوله جای می گیرد و با جریان فرآورده انتقالی در خط لوله و با ایجاد اختلاف فشاری در طرفین آن ، طول مسیر خط لوله را می پیماید .
-پیگ ها معمولاً به سه دسته تقسیم می شوند :
1- پیگ های معمولی یا خدماتی( CONVENTIONAL PIGS (UTILITY PIGS) (
2- پیگ های هوشمند یا ابزار آلات بازرسی خط لوله (INTELIGENT PIGS)
3- پیگ های ژلی (GEL PIGS)
الف : پیگ های معمولی یا خدماتی :
این پیگ ها شامل پیگ های پاک کننده (CLEANING PIG) ،جدا کننده (SEPARTION PIG) و آب زدا (DE WATERING PIG) می باشد .
ب: پیگ های هوشمند :
این گونه پیگ ها قادر به جمع آوری و ارائه اطلاعاتی از وضعیت غیر قابل رویت درون لوله مدفون در خاک بوده بنحوی که محل دقیق آسیب و علت گسترش آنرا مشخص می کند . اغلب مشاهده گردیده است که بهره برداران زمانی متوسل به پیگ رانی در خط لوله می شود که اشکالی در خط لوله نمایان گردد که باید اذعان داشت که بسیار دیر است ، در حالیکه جلوگیری بموقع از گسترش هر اشکالی( هر چند ناچیز) ، می تواند از ایجاد تخریب و حوادث بزرگ و گسترده بحدقابل ملاحظه ای بکاهد ، لذا استفاده صحیح و بموقع از پیگ مناسب ، علاوه بر اینکه از وقوع حوادث احتمالی می کاهد ، بلکه بر راندمان انتقال فرآورده از طریق خط لوله نیزتاثیر مثبت گذارده و همچنین از آلودگی محیط زیست ( در صورت وقوع حوادث و نشت فرآورده ها به طبیعت) نیز جلوگیری بعمل می آورد .
اثر گرفتگی جدار داخلی بر راندمان سیال انتقالی :
با نظری به یک خط لوله 12 اینچ (300mm) انتقال آب با طول کوتاه در خواهیم یافت که چنانچه قطر درونی لوله به نسبت 5%(15 میلیمتر)توسط مواد رسوبی نرم و هموار کاهش یابد، میزان کاهش انتقال محصول با فشار قبلی 10% خواهد بود ، حال برای بازگشت بحالت اولیه میزان انتقال محصول ،نیاز به افزایش فشاری معادل 30% می باشد .
چنانچه مواد رسوبی بر سطح دیواره خط لوله ناهموار باشد تلاطم جریان را در خط لوله سبب خواهد شدکه موجب کاهش راندمان معادل 15%خواهدگردید . در اینصورت میزان انتقال فرآورده تا حدود 35%کاهش می یابد که برای جبران این کاهش ،نیاز به افزایش فشاری معادل 140% مقدار اولیه می باشد .
اگر چه این مثال بر اساس محاسبات تئوری صورت گرفته اما نتایج مشابه ای از بررسی های عملی بدست آمده است که مؤید این موضوع می باشد از جمله بر اساس بررسی های انجام شده برر وی خط لوله (Fortis Pipeline) که در کنفرانس (Europan Offshore Petroleum Conference) توسط کارشناسان از شرکت نفت انگلستان (British Petroleum) بنام های Withers , Cairn , Bern ارائه گردیده ، افزایش اصطحکاک به میزان حدود 2/4% در روز برای خط لوله انتقال نفت که در آن پیگ رانی صورت نگرفته است را نشان می دهد .
لازم به توضیح اینکه عامل یا فاکتور اصطحکاک در 40 کیلومتر تقریبی اولیه خط لوله فوق بسیار اندک بوده که علت آن می تواند دمای بالای نفت باشد . ولی پس از این مسافت ، به علت کاهش دمای نفت ، موم WAX)) در لوله ظاهر می شود .
با پیگ رانی به موقع در خط لوله فوق ، در نتیجه برطرف شدن گرفتگی محیط توسط پیگ مقدار جریان فرآورده بسرعت رو به افزایش می گذارد .
کاربری توپک بعنوان یک روش کنترل خوردگی :
در اثر خوردگی در نقاط درز جوش لوله و خط لوله ، حفره یا شیار هائی پدید می آید که محل مناسبی جهت نفوذ آب خواهد بود که با پیگ رانی به تنهائی نمی توان رطوبت را از درز ها خارج ساخت که در چنین مواقعی مناسب تر آنست که از مواد شیمیائی ممانعت کننده خوردگی ، بنحوی که بین دو پیگ در لوله جای گیرد استفاده شود ، که می توان این روش را بعنوان یک روش کنترل خوردگی در دستور کار و برنامه ریزی گنجانید
روش های خشک کردن خطوط لوله | Pipeline Drying Methods
انواع روش خشک کردن خطوط لوله های نفت ، گاز و پتروشیمی بعد از dewatering و هیدروتست
Pipeline Flashing
A mathematical model is developed to simulate a blowdown of a long pipeline conveying a flashing multicomponent mixture. The effect of the thermal capacitance of the pipe was incorporated into the model by employing a novel approach in the formulation of the energy equation for the fluid flow in the pipeline. The model was validated by comparison with previously published experimental data for the blowdown of a pipe containing a two-component mixture. A detailed study was performed to investigate the effect of heat transfer between the fluid flow and the pipe wall on the process of depressurization of a long pipeline. Numerical simulations were carried out to assess the effect of friction on the blowdown time. The results obtained lead to a better understanding of the blowdown phenomenon and can be used for predicting the consequences of controlled or uncontrolled releases of flashing liquids from long pipelines.
جهت هرگونه سوال و مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید