پمپ آب، پمپ آب خانگی، پمپ آب کشاورزی پمپ آب خانگی
پمپ آب، پمپ آب خانگی، پمپ آب کشاورزی پمپ آب خانگی
امروزه با وجود آپارتمان های بلند و افزایش جمعیت در کلان شهر ها به همان نسبت میزان فشار آب در منازل به حداقل می رسد و یکی از معزلات اصلی شهروندان می باشد. بنابراین استفاده از پمپ آب در ساختمان ها جزئی اساسی محسوب و روز به روز بر استفاده از پمپ آب خانگی افزایش می یابد.
با وجود ویلا سازی در شهر های غیر کلان و شهرستان ها نیز میزان تقاضای پمپ آب خانگی افزایش یافته است.
عواملی که بر انتخاب یک پمپ خانگی موثر است عبارت است از تعداد واحد ساختمان، تعداد شیر آلات داخل ساختمان ها، تعداد طبقه های هر خانه و یا میزان شیب زمینی که در آن ویلا سازی شده است.
تنوع پمپ های خانگی عبارت است از : پمپ خانگی همراه مخزن های انبساط، پمپ اتوماتیک (دارای یک کلید اتوماتیک می باشد) و بوستر پمپ
هر پمپ خانگی می تواند توانی متفاوت نسبت به سایر پمپ ها داشته باشد پمپ آب خانگی از نیم اسب تا یک اسب و بیشتر وجود دارد که بسته به نوع نیاز انتخاب می گردد.
عملکرد پمپ آب خانگی
پمپ های آب خانگی و یا به طور کلی تمامی پمپ های آب وظیفه پمپاژ کردن و یا تخلیه آب را بر عهده دارند تا میزان مشخص و معینی آب به مناطق مورد نیاز برسد.
عملکرد پمپ های آب خانگی بدین صورت است که بر اساس ساختار و مدل خود با دیگر متفاوت هستند، در مدل های به اصطلاح دیافراگمی وجود یک کیسه هوای فشرده در داخل مخزن پمپ باعث پمپاژی آسان میگردد. و آب به راحتی داخل لوله ها به حرکت می افتد و میزان فشار در داخل لوله ها به حد معینی می رسد.
پمپ دنده ای چیست و چگونه کار می کند؟
پمپ های اتوماتیک در حقیقت دارای یک کلید اتوماتیک می باشد که این کلید یک سنسور تشخیص دارد و به میزان فشار و دبی آب حساسیت دارد و به محض کاهش فشار آب داخل لوله ها با گرداندن پروانه های داخل کاسه حلزونی نیرویی را تولید می کند که میزان فشار داخل پمپ یا لوله را افزایش می دهد.
پمپ های اتوماتیک قادر به کار کردن با نیروی برق شهری ، گازوئیل و یا بنزین و… می باشد. لازم به ذکر است که پمپ های آپارتمانی همان پمپ خانگی می باشد با این تفاوت که میزان قدرت و فشار آب بالاتر دارد.
انواع پمپ های خانگی یا آپارتمانی
پمپ خانگی اتوماتیک ، پمپ جتی ، پمپ بشقابی ، سانتریفیوژ با مخزن انبساط یا منبع تحت فشار بوستر پمپ خانگی
پمپ های آپارتمانی بی صدا
به طور کلی ما پمپ آبی بی صدا نداریم و این واژه کذب محض است باید به این نکته توجه داشت که تمامی پمپ های موجود در بازار تولید صدا دارند اما ممکن است در میزان شدت تولید صدا باهم متفاوت باشند، که باز هم بسته به شرکت سازنده و نوع پمپ دارد.
به طور کلی کم صدا ترین پمپ خانگی پمپ های بشقابی می باشد که باز برند پمپ بشقابی پنتاکس کم ترین صدا را بین هم مدل های خود تولید میکند.
پمپ آب کشاورزی
پمپ آب کشاورزی همانند پمپ های خانگی عمل می کنند و تنها تفاوت آن با پمپ خانگی به علت نیاز به فشار و دبی بالا به طور معمول قطر دهانه بیشتر از پمپ خانگی بوده و از ۲ اینچ بیشتر می باشد و به نسبت بالاتر بودن فشار آب قدرت موتور هم بیشتر می شود.
کاربرد های پمپ های کشاورزی
جهت آبیاری مراتع، کارگاه ها و یا صنایع، آبیاری زمین های کشاورزی و باغبانی، استخر ها و حوضچه های پرورش آبزیان، تمامی کاربری هایی که نیازمند به فشار و دبی آب بالاتری می باشد.
عواملی که بر انتخاب یک پمپ کشاورزی مناسب موثر می باشد: میزان توان پمپ که با توجه به حجم آب دهی بر حسب بخار یا کیلووات محاسبه می شود.
میزان دبی که بسته به مقدار آب مورد نیاز دارد که بر حسب لیتر بر دقیقه یا متر مکعب محاسبه می شود.
میزان ارتفاع: بیشترین میزان مسافت و یا ارتفاعی که نیاز است تا آب پمپاژ شود که بر حسب متر محاسبه می شود.
همانطور که اشاره کردیم برای پمپ های آب کشاورزی میزان قطر دهانه خروجی باید بیشتر از ۲ اینچ باشد و این اندازه با مقدار آبدهی نسبت مستقیم دارد. عموما پمپ های کشاورزی سه فاز هستند و با ولتاژ ۳۸۰ ولت کار می کنند البته پمپ های تک فاز با توان های پایین هم موجود است.
پمپ آب خانگی تولیدات داخلی سریع ترین و بهترین خدمات پس از فروش در حوزه پمپ دارد
در این قسمت با برند های تولید کننده پمپ آب ایرانی آشنا می شویم
تولید کنندگان پمپ عبارتند از الکتروژن با سابقه بیش از ۷۰ سال در حوزه تولیدات صنعتی و خانگی، برند ایتالیایی پنتاکس که با پمپ بشقابی کم صدا مطرح و شناخته شد، برند دیزل ساز و دنبال آن پمپ آبروان، نوید موتور تبریز و سهند بوده است که برند های ایرانی این سه نوع از پمپ های خانگی را تولید می کنند : پمپ بشقابی، پمپ خورشیدی و پمپ جتی
اولین تولید کننده پمپ آب خانگی ایرانی شرکت پمپیران بوده است و با گذشت زمان برند های مطرح دیگری مانند الکتروژن و … جایگزین این برند در بازار شدند.
پمپ آب آتشنشانی
از پمپ هایبرای تجهیزات آتشنشانی هم استفاده می شود اما همراه با تغییرات و تفاوت هایی شامل سیستم پمپاژ آتش نشانی از پمپ هایی برای کنترل و خاموش کردن آتش به شکل هیدرولیکی استفاده می کند،
این پمپ ها به تنهایی کار آمد نیستند و باید یک سیستم کامل شامل پنل کنترل، موتور دیزل یا به شکل الکتریکی، شیرآلات و کلکتورهای مناسب می باشد.
اکثرا پمپ آتش نشانی از نوع بوستر پمپ می باشد.
برای انتخاب یک پمپ خوب به چه نکاتی باید توجه کرد
ابتدا باید به این نکته اذعان داشت که پمپ آب را برای انتقال چه نوعی از سیالات لازم داریم، نوع سیالات از این جهت مهم است که ابتدا میزان غلظتش مشخص شود تا متناسب با غلیظ یا رقیق بودن میزان قدرت موتور مشخص شود.
در مرحله دوم خورنده بودن سیالات حائز اهمیت می باشد چرا که اگر خورنده باشد باعث فرسایش زود هنگام قطعات پمپ می شود.
اگر برای محیط های مسکونی اقدام به تهیه پمپ نمودید به متراژ زیر بنا، به تعداد طبقات ، متراژ واحد ها، تعداد شیرآلات و … باید توجه نمود،
بهترین برند پمپ
با توجه به قیمت بالای برند های ایتالیایی و … پیشنهاد ما انتخاب پمپ از سازندگان داخلی است زیرا از جهت خدمات پس از فروش و قیمتی مقرون به صرفه گزینه ای بسیار مناسب می باشد.