لرزه گیر آکاردئونی - لرزه گیر آکاردئونی ابزاری است برای جلوگیری از ارتعاش و لرزه های ناخواسته بر روی خطوط لوله و دیگر سیستم های هیدرولیک

لرزه گیر آکاردئونی

لرزه گیر آکاردئونی

لرزه گیر آکاردئونی ابزاری است برای جلوگیری از ارتعاش و لرزه های ناخواسته بر روی خطوط لوله و دیگر سیستم های هیدرولیک. چراکه در سیستم هایی که حرکت و لرزش وجود دارد این لرزشها باعث ایجاد سروصدا و استهلاک زودرس خط لوله و سایر قطعات و مشکلات متعدد دیگری می‌شوند.

لرزه گیر آکاردئونی چیست

لرزه گیر یا ضد ارتعاش

تجهیزات دینامیکی موجود در خط لوله از جمله پمپ، کمپرسور، فن و توربین و.. به علت حرکت داخلی لرزشهایی را به خط لوله اعمال می‌کنند که این لرزشها باعث ایجاد سروصدا و استهلاک زودرس خط لوله و سایر قطعات و مشکلات متعدد دیگری می‌شوند.

لرزه گیر لاستیکی :

استفاده از لرزه گیرهای لاستیکی یکی از روشهای جلوگیری از انتقال لرزشهای به وجود آمده به سایر قسمتهای خط می‌باشد. یکی از کاربردهای بسیار رایج لرزه گیرهای لاستیکی در قسمت Suction و Discharge پمپها می‌باشد که علاوه بر جذب لرزشهای موجود، قابلیت حذف ضربات قوچ و شوکهای به وجود آمده را دارند از کاربردهای دیگر لرزه گیرهای لاستیکی حذف حرکات ناشی از تغییرات ناشی از تغییرات ابعادی خطوط می‌باشد.

مزایا و معایب :

مزیت عمده لرزه گیرهای لاستیکی نسبت به اتصالات آکاردئونی، قابلیت استفاده از آنها در محیطهای بسیار خورنده می‌باشد، هرچند که این اتصالات دما و فشار محدودی را تحمل می‌کنند. گاهی نیز از لرزه گیرهای لاستیکی برای جلوگیری از هدایت الکتریکی استفاده می‌شود. برخی از موارد کاربرد لرزه گیرها در صنایع شیمیایی، داروئی، دریایی، تاسیساتی، فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی می‌باشد.

سایزها لرزه گیر آکاردئونی :

لرزه گیرها معمولاً در سایزها ۱/۲۵ تا ۱۰ اینچ تولید می‌شوند و لرزه گیرهای با سایز بالاتر از ۱۰ اینچ با ساختار فلزی داخلی موجود هستند. جهت سفارشی سازی انواع لرزه گیرها و اتصالات آکاردئونی با گروه ما تماس حاصل فرمایید.

اتصالات آکاردئونی (تنش)

کاربرد لرزه گیر آکاردئونی :

اتصالات آكاردئونی در Ducting و Piping در صنایع مختلف جهت جذب تغییرات ابعادی به كار می‌روند.

شرح لرزه گیر آکاردئونی :

در سیستمهایی که در آنها صحبت انتقال سیال می باشد. حرکتهای ناخواسته بروز می کند. که منشاء این حرکتها می تواند تغییرات دمایی ناشی از سیال یا محیط، لرزش دستگاهای موجود در سیستم اعم از پمپ، کمپرسور و … و یا حرکتهای ناشی از عوامل خارجی از قبیل باد، زلزله، نشست سازه و … باشد. به منظور جذب حرکتهای به وجود آمده و عدم انتقال آنها به دستگاهای موجود و خطوط لوله، از اتصالات انعطاف پذیر استفاده می شود.

دما کارکرد

تحمل درجه حررات و فشار بالا و جذب حرکتهای محوری، جانبی و زاویه ای با در نظر گرفتن آرایش مناسب از جمله خصوصیات اتصالات آکاردئونی است که باعث کاربرد وسیع آنها در سیستمهای مختلف Piping و Ducting در صنایع مختلفی از جمله آب، نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهها، صنایع ذوب آهن، مجتمع های فولاد، سیستمهای مطبوع و … گردیده است.

در ذیل برخی از کاربردهای این قطعات ذکر شده است.
موارد کاربرد اتصالات آکاردئونی
• سیستم های گرمایشی و تهویه مطبوع
• انواع نیروگاه های بخار، سیکل ترکیبی، برق آبی و هسته ای
• پالایشگاه های نفت و گاز
• صنایع پتروشیمی
• صنایع فولاد
• صنایع سیمان
• مبدلهای حرارتی
• صنایع چوب و کاغذ
• خروجی اگزوز موتورهای احتراقی

قسمتهای مختلف اتصالات آکاردئونی

۱- بلوز لرزه گیر آکاردئونی :

قسمت انعطاف پذیر اتصال آکاردئونی است که قابلیت انجام حرکتهای مورد نظر را دارد.

۲- لوله:

قسمت انعطاف پذیر اتصال آکاردئونی است که قابلیت انجام حرکتهای مورد نظر را دارد.

۳- طوق:

در اتصالات فلنج دار رابط بین فلنج و بلوز بوده و در اتصالات جوشی بصورت مستقیم به خط لوله متصل می شود.

۴- فلنج:

وظیفه متصل کردن اتصال آکاردئونی به فلنج متقابل موجود در خط لوله را به عهده دارد.

۵- غلاف داخلی:

از حرکت سیال در درون پرخ خا جلوگیری می کند تا جریانی آرام داشته باشیم. در صورتی که سرعت سیال بالا باشد و از غلاف داخلی استفاده نشود پدیده توربولانس پیش می آید که موجب سر و صدا، افت فشار، سایش و افزایش دما می شود.

۶- پایه روپوش:

نگه دارنده روپوش می باشد.

۷- روپوش:

جهت ایمن نگه داشتن بلوز از آسیبهای ناشی از عوامل خارجی و یا پیشگیری از پاشیده شدن سیال در صورت نشت احتمالی از بلوز مورد استفاده قرار می گیرد.

۸- پایه میل مهار:

نگه دارنده میل مهار می باشد.

۹- میل مهار:

در مورد قطعات با حرکت جانبی و زاویه ای در مقابل نیروی – مقاومت می کند و در مورد قطعات با حرکت محوری کار محدود کردن حرکت اتصال را به منظور جلوگیری از اعمال حرکات ناخواسته به قطعه را بر عهده دارد. که در این حالت به آن – می گوییم.

۱۰- رینگ تنظیم کننده:

در مواردی که فشار بالا باشد برای تقویت بلوز از رینگهای تقویت کننده استفاده می شود. در نوع رینگهای نتظیم کننده علاوه بر تقویت، میزان حررات پره ها نیز تنظیم می شود.

۱۱- پایه رینگ لرزه گیر آکاردئونی :

نگه دارنده رینگهای انتهایی می باشد.

۱۲- پایه لوله:

نگه دارنده صفحات لولا در فطعات لولایی و گاردانی می باشد.

۱۳- لوله:

علاوه بر مقاومت در برابر نیروی – اجازه حرکت زاویه ای را در یک صفحه در مورد قطعات لولایی و در تمامی جهات گاردانی می دهد.

۱۴- لولا:

صفحه ای است که لولاهای قطعات گاردانی روی آن پین می شود.

۱۵- پین لرزه گیر آکاردئونی :

در قطعات لولایی و گاردانی در محل اتصال لولاها قرار می گیرد
مشخصات فنی: يک اتصال از جنس فولاد با قابليت انعطاف در جهات مختلف

نوشته‌های مشابه